Alucobond-ul reprezinta un panou compozit tip “sandwich”, compus dintr-un substrat (miez) din polietilena, cu grosimea intre 2 si 5mm, fixat solid de doua foi de aluminiu, prin laminare la cald si presiune, de grosimi 0.25-0.5mm fiecare.

Placile compozite, tip bond sunt extrem de potrivite pentru placarile in exterior deoarece se modeleaza usor, sunt disponibile intr-o gama larga de culori si se pot combina elegant cu fatadele de sticla si aluminiu.

Alucobond-ul se preteaza design-ului oricaror tipuri de constructii, cum ar fi: cladiri de birouri, mall-uri, banci, hoteluri, stadioane, pavilioane expozitionale, cladiri industriale, supermarket-uri, terminale pentru pasageri, puncte de taxare pe autostrazi, statii de benzina, tuneluri, panouri stradale si multe altele…

Pe partea exterioara sunt vopsite cu 3 straturi de acoperire PVDF. Acest sistem este compus dintr-un strat de protectie, un strat fluor-polimeric special conceput si un strat superficial.
Calitatea inalta a acoperirii asigura materialului si o rezistenta mare la factori externi: ploi acide poluare de origine industriala, raze ultraviolete, coroziune.

- folie protectie
- strat de poliester
- aluminiu
- adeziv
- polietilena

Caracteristici

Din punct de vedere mecanic, desi are o greutate redusa Alucobond-ul este un material foarte rigid care isi pastreaza planeitatea si are o rezistenta buna la vant.

Dilatarea termica a foilor din aluminiu este de 2.3 mm /m pentru o diferenta de temperatura de 100°C, permite utilizarea panourilor de dimensiuni mare, si la fel minimizarea legaturilor la jonctiunea lor.

Rezistenta la foc a Alucobond-ului se realizeaza datorita placilor din aluminiu ce nu ard, si astfel protejeaza stratul polimeric interior si impiedica arderea lui.