Montajul Alucobondului implica 3 etape, pe care, in functie de clientii nostrii, le respectam sau le adaptam:
Antemasuratoare
Montaj structura si termoizolatie
Frezare – Casetare – Montaj alucobond

Lucrarile pe alucobond sunt adeseori atipice , din aceasta cauza este foarte greu sa exprimi un pret pe mp, noi obisnuind sa inaintam o oferta de pret concreta numai dupa vizualizarea obiectivului si bineinteles dupa efectuarea masuratorilor si stabilirea caroiajului pentru optimizarea materialului , dar si al aspectului exterior.
In majoritatea cazurilor achizitionarii unui produs se face si proba , in cazul nostru va propunem realizarea unei machete 3d care sa contina toate solicitariile dumneavoastra coloristice , impartire, samd.
Montajul structurii este cel mai important pas pentru o lucrare de calitate. In ultimul timp a aparut o gama foarte variata de sisteme de prindere, indifferent de varianta pe care veti alege sa mergeti foarte important este folosirea unei structuri de aluminiu si nu de fier, din cauza alucobondului care la exterior are o foita de aluminiu, iar in cazul utilizarii unui alt material pentru structura vor aparea mici goluri intre casete deoarece la diferentele de temperature aluminiul si fierul lucreaza diferit.
Bineinteles tipul structurii poate ingreuna sau usura pretul in functie de sistem.
In cazul lucrarilor ample unde casetele sunt identice , frezarea si casetarea se executa in atelier cu ajutorul frezei verticale .
In cazul lucrarilor mici sau atipice se utilizeaza dupa caz , valtul , routerul sau freza de mana in cazul acesta frezarea si casetarea se executa la sediul clientului.